OVER JAN


Het werk van Jan van Hekezen vindt vrijwel altijd zijn oorsprong in het (water-)landschap. Zowel de foto’s als de schilderijen. Geïnspireerd door het typische Nederlandse licht in het rivierengebied (waar Jan is opgegroeid, woont en werkt) of het licht aan zee. In de schilderijen is dat vaak niet meer als zodanig te herkennen. De grote doeken ontstaan in een werkproces en dat bepaalt het uiteindelijke beeld.


Elk schilderij staat op zichzelf. Textuur, verfbehandeling en materiaal (bijvoorbeeld vaak rivierzand) zijn in het werk van Jan van groot belang. Op foto’s van het werk - hoe goed genomen ook- komen deze aspecten niet echt “uit de verf” en geven slechts een indruk van het schilderij.


Jan vindt dat zijn werk echt ‘live’ gezien moet worden maar houdt er verder niet te veel verhaal bij: gewoon kijken!

Iedere belangstellende is altijd (geheel vrijblijvend en op afspraak) van harte welkom in het ruime, midden tussen het groen én op een steenworp afstand van de prachtige Waal gelegen atelier in Hurwenen. Vlakbij Den Bosch en de A2, tussen Zaltbommel en Rossum.

BIOGRAFIE


Jan van Hekezen (Hedel 1957).
Woont in Rossum, atelier: Molenstraat 13a Hurwenen.


STUDIE

TEHATEX in Tilburg van 1975 tot 1981.


ACTIVITEITEN

Beeldend kunstenaar, docent tekenen, docent grafisch en digitaal vormgeven, grafisch vormgever, illustrator/visualiser en fotograaf.


EXPOSITIES

O.m. in Galerie Gijzenrooij Geldrop, De Krabbendans Eindhoven, De Rode Leeuw Deurne, Galerie De Artiest Lith,
Fortis Amstelveen, Sonesta-kerk Amsterdam, Museum Hedels Historie Hedel, Kunst Kiezel en Klei Bommelerwaard, Art-Now Gallery Rotterdam.

WERK OP PAPIER

BEKIJK


Copyright © Alle rechten voorbehouden